Hallo, mijn naam is Géa Takken-Zielman

Ik ben geboren in Dalfsen, 1952, Overijssel. Opgegroeid in een christelijk gezin met vijf kinderen waarvan ik het vierde kind ben. Ik ben getrouwd, moeder van vier volwassen kinderen en oma van vijf.

In mijn werkzame leven heb ik als verpleegkundige 20 jaar gewerkt op een hartbewaking, intensive care en een recovery. Na 20 jaar ben ik burn-out geraakt. Ik heb in deze periode met verschillende therapeuten gewerkt aan de verwerking van moeilijke gebeurtenissen in mijn leven waaraan ik niet genoeg aandacht had gegeven. Dit proces heeft me erg goed gedaan. Dit heeft mij doen besluiten om weer te gaan studeren en een andere richting uit te gaan in mijn werk.

Na mijn opleiding aan het instituut voor psychosynthesestudies in oudekerk aan de amstel ben ik in 2000 begonnen met mijn praktijk voor psychischische hulpverlening. Naast mijn basisopleiding heb ik opleidingen gevolgd voor een specifieke traumabehandelingsmethode, EMDR. Naast mijn eigen praktijk, werk ik ook in een groepspraktijk en heb ik nog enkele jaren als vrijwilliger in een hospice gewerkt.

Voor wie is dit geschikt?

Voor mensen vanaf 18 jaar die ergens vastlopen of een trauma en/of een verlies te verwerken hebben gekregen. Dat kan een ongeluk zijn waar je steeds weer aan moet denken, een situatie waarin je gepest bent of wordt, of een geschiedenis van fysieke of emotionele verwaarlozing. Ook slachtoffers van mishandeling of seksueel misbruik kunnen bij mij terecht. Het zou ook kunnen dat je gewoon niet lekker in je vel zit en je niet echt weet waarom.